Ahad, Oktober 17, 2010

Fresh Cream Yam Cake


Order dari Rozie yg tinggal dekat jak..di Kobusak. Mula2 dia tempah dengan Lydia Homemade Cakes & Cupcakes tapi dia nda dapat buat so pass dengan aku. TQ pren bg aku rejiki. Kek 2kg ni tuk cousinnya. First time guna fresh cream..adusss lama tul kembang krimnya sampai panas mixer aku. Tapi hasil tunjuk ajar dr kawanku Erna, yg nda kedekut ilmu walaupun sdh larut mlm aku kol dia tanya itu ini pasal fc ni akhirnya berjaya jg la tapi belum sepenuhnya..huhuhu

Rozie komen dengan hantar sms keesokan harinya.."Tinie..yam kek ni sedap..cuma fresh creamnya tawar..overall memang ok. Aunty2 saya suka..". Sebenarnya deko di tepi2 tu aku guna BC memandangkan masih gagal guna fresh cream tuk deko. Ntah lah bila mendeko jadi cair pula .Brand yg aku guna adalah Anchor..memang tawar. Yam filing aku campur dengan buttercream..aku akui memang sedap dimakan begitu saja..heheh..well..thank you very much Rozie for the order. Kalau ko nda order Fresh Cream yam cake..sampai bila pun aku nda mencuba kan..Ermm next time bole cuba lagi. Practice makes perfect!